miercuri, 1 noiembrie 2017

Review Camera auto Navitel R600 dashcam in romana

Despre Navitel:
Navitel este un brand apărut în 2006 cu sedii in Rusia, Ucraina, Republica Ceha și Polonia. Compania are peste 400 de angajați în acest moment si produse vândute la peste 30 mil. utilizatori. Produsele lor sunt disponibile in toată Europa si parțial in America sau Asia.
Domeniul  de baza este dat de fabricarea de navigatoare GPS și camere auto, insa recent și de tablete ce vin preinstalate cu aplicația lor de GPS.



 Descriere:
 Sunt disponibile mai multe modele de la Navitel in acest segment unde sunt si alti producatori pe piata. Modelul din titlu se gaseste la magazinele online din tara la un pret de 350-400 RON in momentul in care fac acest review. Trebuie sa mentionez ca sunt cam lent cu acest review, avand in vedere ca am camera din februarie, insa am tot amandat publicarea unui review, mai ales ca nu prea stiam pe unde sa il postez, astfel incat sa fie gasit de cineva care chiar este interesat. Am folosit altfel camera aproximativ 7 luni(temporar am o alternativa, o sa fie publicat ulterior).



Specificatii:
*Filmare FULL HD 1080P 30FPS format MOV;
*Senzor 12MPx Sony CMOS 323(se pot realiza poze in format 4:3 la rezolutia asta, format JPG);
*Display 2";
*Unghi larg de 170°;
*Baterie 200mah(sau 180, detaliem mai tarziu);
*Microfon
*Slot Card MicroSD(maxim 256GB).
 *Senzor soc(salveaza filmarea in caz de accelerare/franare brusca sau coliziune);
Mai sunt si alte specificatii, insa acestea sunt cele mai importante. O sa vedem pe parcurs si restul. Cine doreste sa vada mai multe informatii, gaseste aici.

Continut:
In pachet gasim un cablu de date miniUSB-usb, incarcator auto(cu un cablu de aproximativ 4m), manuale, camera, si suportul pentru a prinde camera in parbriz. Prinderea se realizeaza cu o banda 3M, si este inclusa inca o rezerva in pachet. Doar in lunile friguroase camera a cazut(februarie), insa din martie, peste 6 luni, a stat fixa, iar ca sa o desprind pentru poze, am folosit un card. Din acest punct de vedere, nu am avut probleme. Mai des pot spune ca au cazut prizele de parbriz, precum sunt cele de telefoane sau GPS.
Mai jos aveti un videoclip detaliat cu tot ce se gaseste in cutie. Tot ce iti trebuie ca sa te pui la drum este un card microsd, si esti gata de drum.


Aspect:

Camera este destul de mica, si este chiar usor de ascuns astfel incat sa nu atraga atentia. Suportul pentru parbriz are un port miniUSB, de unde poate alimenta camera. Se poate alimeta si de la portul lateral, insa nu recormand deoarece toata greutatea cablului o sa fie atarnat pe camera si pe banda ce se lipeste de parbriz(asa s-a dezlipit la inceput).In partea de sus a camerei se afla conectorul pentru suportul parbriz, si un buton pentru a bloca acest suport. Pe lateral, un port miniUSB, si un buton reset. Sub camera se afla un buton de pornire/oprire(camera porneste automat inregistrarea cand pe masina este pus contact) si slotul pentru cardul microSD. In dreapta, se afla 4 butoane.
Mai jos am atasat o poza cu camera in masina(Dacia Logan), cablul fiind tras prin partea de sus:



Interfata:
 In principiu, camera ofera un meniu in mai multe limbi(ceha, engleza,franceza, geramana, poloneza, rusa, slovena, spaniola) , insa cel mai probabil o sa ramai la engleza. , si poate sa fie controlata cu ajutorul meniurilor laterale. Mai jos se pot vedea toate meniurile si setarile oferite de camera.


Calitate imagine&video:
 Cred ca aici este criteriul de baza al fiecarei camere de acest gen.  
Pentru inceput, nu am filmat la rezolutii sub 1080p deoarece nu isi au rostul. Filmarile sunt in format MOV, rezolutie 1920*1080.
Data rate: ~11878kbps
Framerate:30FPS
Audio: 512kbps mono 32.000kHz 
Calitatea audio este ok, cat sa fie ceva, insa nu impresioneaza, ca la nici o alta camera auto de altfel.
Am atasat mai jos un film cu toate cazurile posibile. Vreau sa atrag atentia asupra unui lucru: Eu am filmat iarna, parbriz murdar(iarna niciodata nu e perfect curat). Chiar la inceput se pot vedea vibratiile cu un suport de telefon. Practic acesta este cel mai rau caz posibil calitativ. Este filmat si ziua, si seara, si noaptea, pe ploaie etc. Va las pe voi sa decideti daca aceasta camera ofera o calitate ok, insa din punctul meu de vedere, este destul de buna. 






PRO:
*Pret/calitate destul de bun
*meniu destul de simplu
*Calitate video satisfacatoare

Contra:
* Bateria este montata in suport. Daca iei doar camera dupa tine, fara suport, se pierde data si ora. Pe deasupra, pe baterie scrie 180mah, in specificatiile de la producator sunt 200mah. Oricum asta conteaza mai putin, deoarece sigur nu o sa filmezi fara contact.
*As fi dorit sa pot sa scot numele si producatorul camerei din filmare. Insa nu este posibil. Daca observati, in fiecare filmare, jos, apare numele, modelul, data si ora.

In cazul in care aveti curiozitati, puteti sa lasati mai jos un comentariu si am sa raspund cand o sa am posibilitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu